20 dec 2007

Bibliotheek Wageningen UR organiseert openingscongres

De afgelopen 10 jaar heeft Bibliotheek Wageningen UR een stormachtige ontwikkeling ondergaan. Niet alleen is de focus van de informatievoorziening in hoog tempo verschoven van de papieren naar de digitale wereld, ook de rol van de bibliotheek is veranderd. Nieuwe activiteiten werden ontwikkeld op het gebied van het onderwijs in informatievaardigheden, institutional repositories en database publishing. Aan het begin van dit studiejaar is de nieuwe locatie van Bibliotheek Wageningen in gebruik genomen, waarin een groot aantal kleinere vestigingen is samengevoegd.

Voldoende redenen om een congres te organiseren met als thema 'Rethinking the Library', op donderdag 21 februari 2008 in het Forumgebouw. Het congres is bedoeld voor vakgenoten en bibliotheekgebruikers van Wageningen UR om de laatste ontwikkelingen te vernemen, o. a. op het gebied van Web 2.0, en om de nieuwe bibliotheek te bekijken

De organisatie heeft een gevarieerd programma samengesteld met ruimte voor lezingen, een rondleiding en om te netwerken. Peter R. Young, directeur van de National Agricultural Library van de USDA schetst de veranderende rol van de NAL in het licht van ontwikkelingen op het gebied van Web 2.0. Leo Waaijers, project manager bij SURF en voormalig bibliothecaris van Wageningen UR, zal ingaan op de rol van de bibliotheek als uitgever. Bibliotheekmedewerkers van Wageningen UR belichten de laatste ontwikkelingen in de digitale bibliotheek en Forum-architect Paul Wintermans leidt ons virtueel door 'zijn' gebouw.
Dagvoorzitter is Ad Bastiaanse, die vele congressen, seminars en business-events in binnen- en buitenland heeft geleid. De voertaal op het congres is Nederlands, met uitzondering van de presentatie van Mr. Young.

Programma
Na de lezingen volgen rondleidingen in de nieuwe bibliotheek. Speciale Collecties toont de expositie ‘Topstukken uit onze collectie’.

(Bron: Nieuwsbrief 2007 7 Bibliotheek Wageningen UR)

Geen opmerkingen: