20 dec 2007

Artik+ voor Groen Kennisnet

Bibliotheek Wageningen UR maakt deel uit van de Groene Kennis Coöperatie, waarin de groene kennisinstellingen (onderwijs en onderzoek) hun krachten bundelen. De coöperatie organiseert als `innovatieplatform' inhoudelijke samenwerking tussen de instellingen. De Bibliotheek geeft vorm aan het programma “Ontsluiten van Publieke Kennis”, dat resultaten van onderzoek gestandaardiseerd op een centrale plaats verzamelt en beschikbaar maakt voor een efficiënte kenniscirculatie.
De geselecteerde bronnen worden verzameld in ARTIK+ voor Groen Kennisnet. Dit bestand is een substantiële uitbreiding op het vakbladenbestand ARTIK. Met verschillende instellingen zijn afspraken gemaakt over het aanleveren van onderzoeksresultaten en publicaties. Diverse websites gebr uiken ARTIK+ als bronbestand voor actuele informatie.

Recent is ARTIK+ uitgebreid met een attenderingsdienst. De meest in het oog springende publicaties worden op de voorpagina van ARTIK+ getoond. Via e-mail of een maandelijkse nieuwsbrief kunt u worden geattendeerd op geselecteerde publicaties.

Wilt u uw publicaties laten opnemen in ARTIK+ voor Groen Kennisnet of wilt u selecties uit ARTIK+ beschikbaar maken op uw eigen website of portal, neem contact op met Rob van Genderen (Rob.vanGenderen@wur.nl).

(Bron: Nieuwsbrief 2007 7 Bibliotheek Wageningen UR)

1 opmerking:

Anoniem zei

wat ik zocht, bedankt